Blogg

 

Visst är det fantastiskt hur nära man kan komma sin hund och hur djup relationen mellan hund och människa kan bli. Hundar (djur överlag) kan verkligen finnas där för en när livet känns svårt, utan att ifrågasätta eller döma, de bara finns där med sin villkorslösa kärlek.

December månads övning är att ta fram penna och papper, eller skriva i telefonen om du hellre vill det, och sätta mål för 2023.

Att lära hunden följa en laserpekare och sedan utföra ett beteende du ber om är dels en rolig aktivering men kan också vara en hjälp i vardagen, framförallt för någon med en funktionsnedsättning.

Buga/Bus

18.08.2021

Lär hunden att gå ner i en bugning. Eller som jag själv kallar det för, Bus.

Det här receptet är mycket enkelt och jag ska säga att det inte är jag som kommit på det utan jag har hittat det på nätet.

Godistuvan

29.06.2021

Det här är en perfekt övning att göra på promenaderna för att få en hund som är mer uppmärksam på dig. Helt plötsligt "hittar" du en tuva som innehåller godis och det var DU som hittade den. Händer det här lite då och då så kommer hunden tänka att - matte/husse måste man hålla sig nära för de hittar grejer!...

Ett halvår

29.06.2021

Vi har snart varit ifrån varandra i ett halvår och det känns som en evighet och som ingen tid alls. Vissa dagar går bättre än andra och vissa dagar känns saknaden efter dig som ett stort svart hål i bröstet, som att jag går sönder mer och mer för varje andetag.

Frihet. För mig är det viktigt att känna mig fri. Fri att kunna göra i stort sett som jag vill och när jag vill. Det är viktigt att jag känner att jag får uttrycka mig och göra sånt som jag mår bra av och ger mening till livet. Det finns inga statusprylar i hela världen som kan ersätta en äkta känsla av frihet som för mig också leder till lycka. ...