Blogg

 

Att lära hunden följa en laserpekare och sedan utföra ett beteende du ber om är dels en rolig aktivering men kan också vara en hjälp i vardagen, framförallt för någon med en funktionsnedsättning.

Buga/Bus

18.08.2021

Lär hunden att gå ner i en bugning. Eller som jag själv kallar det för, Bus.

Det här receptet är mycket enkelt och jag ska säga att det inte är jag som kommit på det utan jag har hittat det på nätet.

Godistuvan

29.06.2021

Det här är en perfekt övning att göra på promenaderna för att få en hund som är mer uppmärksam på dig. Helt plötsligt "hittar" du en tuva som innehåller godis och det var DU som hittade den. Händer det här lite då och då så kommer hunden tänka att - matte/husse måste man hålla sig nära för de hittar grejer!...

Ett halvår

29.06.2021

Vi har snart varit ifrån varandra i ett halvår och det känns som en evighet och som ingen tid alls. Vissa dagar går bättre än andra och vissa dagar känns saknaden efter dig som ett stort svart hål i bröstet, som att jag går sönder mer och mer för varje andetag.

Frihet. För mig är det viktigt att känna mig fri. Fri att kunna göra i stort sett som jag vill och när jag vill. Det är viktigt att jag känner att jag får uttrycka mig och göra sånt som jag mår bra av och ger mening till livet. Det finns inga statusprylar i hela världen som kan ersätta en äkta känsla av frihet som för mig också leder till lycka. ...

Stänga skåp

27.04.2021

Lär hunden att hjälpa till där hemma genom att låta den stänga skåp och lådor :) Det här är ett relativt enkelt beteende att lära in och dessutom är det roligt och ser rätt gulligt ut. Min förra hund Fridolf älskade att få "hjälpa till" och stängde glatt allt som stod öppet om han var på det humöret <3

Sitt fint

31.03.2021

I det här tricket ska hunden sitta ned med framtassarna i luften typ som en kanin. Förutom att det är en gullig liten konst så tränar hunden dessutom sin balans och olika muskelgrupper. Rådgör med veterinär eller hundfysioterapeut om din hund har problem med höfter och rygg innan du börjar träna på detta.

Rulla runt

24.02.2021

Det här tricket går ut på att hunden ska, från liggandes, rulla runt både åt höger och åt vänster. Det underlättar om hunden redan kan Ligg.