Blogg

 

Tasstarget

14.01.2020

Tasstarget går ut på att vi lär hunden att placera sin/sina tassar på ett föremål och det här har vi användning av när vi vill:

Klickerträning är en träningsmetod där vi fokuserar på vad vi vill ha, vad vi vill att hunden ska göra och belönar för det. Man kan träna vardagslydnads moment men också mer avancerade beteenden där man vill gå in och peta i detaljer. Då är klickern verkligen perfekt!

Mental aktivering är minst lika viktigt att få till i hundens vardag som den fysiska. Det är svårt att trötta ut en aktiv hund med bara promenader men om vi lägger in mental aktivering så kan hunden bli trött på riktigt. Blir det dessutom en kombination av dem så får du en mer harmonisk och lugnare hund.

Handtarget går lätt och snabbt att träna in och det är en superbra grundfärdighet för hunden att kunna.

Att lära hunden att gripa och hålla fast föremål kan man ha nytta av vid många tillfällen tex vid jaktapportering, lydnad, rallylydnad eller bara i vardagen. Nedan finns två alternativ för hur du kan lära hunden att gripa och sedan hålla fast föremål. Detta är såklart något man kan lära in på många olika sätt men dessa två är...

Hundar kan som oss människor också känna stress och precis som oss är det också olika vad man blir stressad av. Tex under och överstimulering samt positiva och negativa förväntningar och allt därtill.

Att lära hunden att snurra är ett roligt vardagstrick men det kan även användas i bland annat freestyle och i rallylydnad där det förekommer varianter på det i de högre klasserna.